Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : Ποιοτητα και οχι ποσοτητα

Ποια λοιπον θα πρεπει να ειναι η ποιοτητα της τροφης μας και γιατι;
Η αποψη πολλων διατροφολογων ερευνητων ειναι οτι ο ανθρωπος απεκτησε ανωτερο εγκεφαλο
και μπορεσε να επιβληθει στο περιβαλλον του τρεφομενος με βλαστους και ψαρια πλουσια σε
ζωτικα λιπαρα. Οι βλαστοι και ειδικα λιγο πριν αποδοσουν τους καρπους τους στο φυτικο βασιλειο
σφυζουν κυριολεκτικα απο θρεπτικα συστατικα.
Αυτο ειναι φυσιολογικο διοτι εκεινη τη στιγμη ειναι ετοιμοι να γεννησουν τον καρπο που θα
πρεπει να περιεχει ολα τα υλικα για το καινουργιο φυτο.
Τα φρουτα και τα λαχανικα περιεχουν επισης μεγαλες ποσοτητες θρεπτικων συστατικων αλλα οχι
τοσες οσα οι διαφοροι βλαστοι. Η τροφη μας λοιπον θα πρεπει να αποτελειται απο μεγαλες ποσοτητες
βλαστων, φρουτων, λαχανικων και οσπριων αν ειναι δυνατον βιολογικης καλλιεργειας καθως και
ψαριων που περιεχουν πολλα ζωτικα λιπαρα (σαρδελα, γαυρος, κολιοι, σαφριδι, μπακαλιαρος κ.λ.π.)
Για τον ιδιο λογο πρεπει να τρωμε ξηρους καρπους (αψητους και αναλατους).
Οι βλαστοι,τα φρουτα και τα λαχανικα περιεχουν επισης πολλες φυτικες ινες που ειναι απαραιτητες
για την υγεια του γαστρεντερικου συστηματος και του ελεγχου του λιπους του οργανισμου μας.
Τα οσπρια ειναι εξαιρετικες πηγες θρεπτικων συστατικων αλλα και υψηλης ποιοτητας πρωτεινων
και αυτο τα καθιστα αριστες εναλλακτικες τροφες του κρεατος και των γαλακτοκομικων.
Τα ψαρια δεν ειναι μονο εξαιρετικες πηγες πρωτεινων αλλα και Ω3 ζωικων λιπαρων.
Οι ξηροι καρποι περιεχουν πολλα μεταλα και ιχνοστοιχεια και Ω6 ζωτικα λιπαρα επιπλεον των
θρεπτικων τους συστατικων οπως επισης βιταμινες και πρωτεινες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου