Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΛΙΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ

σημερα θα μιλησουμε για τις ιδιοτητες των λιπαρων που καταναλωνουμε στη διατροφη μας.
Μαργαρινες, Ηλιελαια, Καλαμποκελαια δεν συνιστανται γιατι οι μαργαρινες π.χ. ανηκουν σαν
υλικο στην κατηγορια των πλαστικων, ειναι τεχνητα δημιουργημενη ουσια που εφευρεθηκε για
να χρησιμοποιηθει σαν τροφη για γαλοπουλες οι οποιες ναι μεν παχαιναν αλλα πεθαιναν κιολας
απο την καταναλωση αυτης της ουσιας. Ετσι προστεθηκε χρωμα, αρωμα και φολικο οξυ ( το
φολικο οξυ μαλακωνει το στομαχι κανοντας μας να αισθανομαστε ωραια - προστιθεται κατα κορον στα διαφορα αεριουχα αναψυκτικα) και μας δοθηκε για να το τρωμε. Κατι αναλογο συμβαινει και με τα αλλα ....ελαια.
Ελαιο ειναι μονο το ελαιολαδο και μαλιστα οχι αυτο που μας σερβιρεται σαν ελαιολαδο και καπου
στη συσκευασια γραφει με ψιλα γραμματα "μερικως υδρογονομενο" μεθοδος που χρησιμοποιειται
στην παραγωγη απο τις μεγαλες εταιρειες και κανει το ελαιολαδο να χανει πολλες απο τις πολυτιμες
ιδιοτητες του. Να αγοραζεται λαδι απο ελληνικες εταιρειες που δεν χρησιμοποιουν τη μεθοδο της
υδρογονοσης.
Εναλακτικα το φυσικο βουτυρο ειναι πολυ καλο λιπαρο και αυτο υπο την προυποθεση οτι δεν
εχει παρθει απο γαλα που παρηγαγαν αγελαδες η προβατα στα οποια διενεργουνταν βασανιστηρια
και εντατικες φαρμακευτικες αγωγες. Κατα κανονα τα ελληνικα φυσικα βουτυρα ειναι πολυ καλα.
Επισης ολα τα λιπαρα που περιεχονται σε φρουτα πχ αβοκαντο, μπανανα, καρυδα ειναι και αυτα
αβλαβη εφ οσον καταναλωνονται στη φυσικη τους μορφη και δεν εχουν περασει απο τα εργοστασια
καποιας πολυεθνικης.
Μην εχετε το φοβο του λιπους στο μυαλο σας γιατι απλα δεν υπαρχει λογος. Ο μηχανισμος του
λιπους το ανθρωπινο σωμα ειναι εντελως διαφορετικος απο αυτα που φανταζομαστε - θα τον
αναλυσουμε καποια στιγμη. Τρωτε ελαιολαδο κατα κορον και βουτυρο αφοβα. Δεν θα παχυνετε.

Για αυτο οι αγελαδες ειναι ιερα ζωα, γιατι οταν οι ανθρωποι ηταν προσκολημενοι σε αυτες οπως
περιπου οι γατες στους ανθρωπους, η θαυμασια αυτη μηχανη, το σωμα μας συμπεριελαβε αυτη
τη μνημη βαθια μεσα στη δομη του θελοντας να διατηρησει αιωνια την γνωση οτι οταν υπαρχουν αγελαδες κοντα σου η τροφη σου ειναι εξασφαλισμενη, γεγονος σημαντικο για τη διαβιωση και την πνευματικη ανελιξη του ανθρωπου. Στην κυριολεξια ο εγκεφαλος μας αναπτυσεται μεσα απο την
καταναλωση των λιπαρων.
Οι δυνατοτητες του σωματος ειναι πολυ μεγαλες. Το σωμα θα συνθεσει
τις σωστες ουσιες ακομα και απο ραδιενεργα λαδια που εχουν προελθει απο αποβλητα που με τοση
επιμελεια μαζευουν οι εταιρειες καυσιμων ταχα μου για να μην επιβαρυνθει το περιβαλλον και
με μυστηριο τροπο βρισκονται στο πιατο μας.
Ιερη ειναι και η ελια για τον ιδιο λογο. Δειτε στη σειμιολογια της καθημερινης ζωης πως εμφανιζεται
στις εικονες των αγιων, στα κεφαλια των ολυμπιονικων ακομα και στα σηματα μεγαλων εταιρειων σαν ενδειξη προθεσεων ειρηνης, ευμαρειας κτλ.
Τα περισσοτερα φαγητα φτιαχνονται εξ ισου καλα και με βουτυρο και με λαδι η και με τα δυο
ταυτοχρονα. Το διλημα της τιμης δεν υπαρχει διοτι χιλιες φορες καλυτερα να τηγανισεις τις
πατατες με λιγοτερο ελαιολαδο και να μην γινουν τοσο εμφανισιμες παρα σε ηλιελαιο.

Οταν ξυπνησετε φατε μια φετα ψωμι με μπολικο ελληνικο βουτυρο μαζι με ενα 100 γρ. γραβιερα
κρητης (πρωτα το τυρι) η αν δεν εχετε βουτυρο μια κουταλια της σουπας ελληνικο λαδι πανω στο
ψωμι συν 100 γρ. οποιου τυριου εχετε.

Καλημερα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου