Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΛΙΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

και ολοι ψαχνομαστε για κατι.
Αυριο δουλεια, η εξοδος αποκλειεται (οχι παντα).   Καιρος για μακαροναδα.

125 γρ. μακαρονια (Νο.6 Μελισσα κατα προτιμηση) αλλα και οτιδηποτε ζυμαρικο σας αρεσει
60 γρ. καποιο κιτρινο τυρι σε κυβακια
60 γρ. παρμεζανα η αλλο τυρι για τριψιμο
μιση μικρη κρεμα γαλακτος για καθε 125 γρ. μακαρονια
φρεσκο μαιντανο αν υπαρχει η κομματακια λολας η σγουρο μαρουλι
αλατι - πιπερι

Βραζουμε τα μακαρονια αλντεντε (δηλ. οχι παραβρασμενα), σε αλλο σκευος βραζουμε σε σιγανη
φωτια την κρεμα γαλακτος με λιγο αλατι (1 κουταλακι του γλυκου κοφτο) και μια κουταλια της
σουπας ασπρο κρασι η κονιακ.
Σουρωνουμε τα μακαρονια και τα ανακατευουμε με τα κυβακια το κιτρινο τυρι (μπορει να ειναι και
φετα η αλλο ασπρο τυρι αλλα γινεται βαρια) ριχνωμε απο πανω την κρεμα γαλακτος και μετα την
παρμεζανα, γαρνιρωμε με μαιντανο η αλλο πρασινο, πιπερακι ..... φυγαμε.
Ξεχασα το αλατι για τα μακαρονια το οποιο ριχνωμε αφου βρασει το νερο με τα μακαρονια μεσα
γιατι ετσι γινονται πιο "κρατημενα" περιπου μιση φουχτα ανα 250 γρ. μακαρονια.

Η ηρεμια που θα μας δωσει το εξαισιο αυτο πιατο θα μας παει στο κρεββατι κατα τις εντεκα.
Αν πεινασωμε στο μεταξυ ενα γιαουρτι με μελι και καρυδια θα δωσει τη λυση.

Καλο Βραδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου